2/04/2015

Katkat / Milföy arası erimiş çikolata




'Vermediğinin hikmetini anlama kapısını sana açmışsa, esirgemesi, vermenin ta kendisi olur.'


Mahrumiyet.. İnsanın en çok içini acıtan, kendine yakıştıramadığı, kendini alıştıramadığı bir olgu..
Mahrum olmak ya elindekini kaybetmekle veyahut hiç elde edememekle kendini gösterir. İkisi de ağırdır, yüktür insana. Çünkü kendisini hep en güzele sahip olmaya liyakatlı görür, elindekinin en iyisi kendisinde baki kalsın hiç yitip gitmesin ister. İster lakin ilahi bir kuraldır gelen gider, hatta bazen hiç gelmez ki gitsin. İşte insan o noktada acziyetini fark eder. Bir şey olmuyorsa muhakkak olmaması gerektiği için olmuyordur, olması gerekseydi olurdu şeklinde bir bakış açısına sahip olmalı mümin kul.. Sonbaharda ağaçlar bütün endamını, güzellik kisvesini kaybeder fakat bu bir yok oluş değil yeni baharların habercisi olur.
Yeni başlangıçlar için düşüş gerekir. Büyük düşüşler büyük şahlanmalara gebedir. Düşmeden kalkılmaz, kalkılsa da kısa ömürlü olur tekrar inişi pek muhtemeldir. Bu yüzden hayatta çok büyük düşüşler yaşamamak için fazla tırmanmamalı, gözleri ve gönülleri yükseklere çevirmemeli. Zira nimet ne kadar çok ise, mahrumiyeti o ölçüde ağır olur. 

Nimet şükrü de icap ettirir. Biz elimizdekilere karşı şükrü hakkıyla yerine getiremezken bütün dualarımızda hep daha fazlasına nail olmak var. Hocamız şöyle der: Biz müslümanlar şu içinde bulunduğumuz dönemde yoklukla imtihan olunmuyoruz, bilakis nimetlerle imtihan oluyoruz. Nimet çok, şükür ise yok. 

 لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ

'Şükrederseniz elbette size (nimetimi) arttırırım.
Eğer nankörlük ederseniz haberiniz olsun ki azabım pek şiddetlidir.'

Ya Rabbi sen yine de bizi maldan, evlattan, sıhhatten, sevdiklerimizden mahrum olmakla imtihan etme biz aciziz; nimetlerine şükürle imtihan eyle ve kazanmak nasip eyle! Âmin!


Çikolatalı Milföyler ~ KatKat

Özellikle çocukların ve misafirlerinizin çok beğeneceği yapımı oldukça basit ama lezzetli bir tarif..

Malzemeler:
Bir paket milföy hamuru
Bir küçük kutu çokokrem veya benzeri
Bir yumurtanın sarısı
Tozşeker


Milföyleri oda ısısına gelince yarıdan keselim. Her bir hamura ikişer tatlı kaşığı çikolata sürüp diğer hamuru üzerine kapatalım ve kenarlarını çatalla bastırarak birleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol tozşeker serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Ilık yenmesi tavsiyemizdir;)

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template